A legfinomabb süteményekhez nem feltétlenül kell titkos hozzávaló: csak a legnemesebb vaj, belga csokoládé, házi lekvár és sok-sok dió, mandula, mogyoró!

Persze a gyakorlat is számít: Tante Susi híres magyar cukrász dinasztiáknál tanult, és most elhozza nektek a legfinomabb bejgliket, linzereket, teasüteményeket!

Cégtörténet

Az életnél nincs nagyobb mesemondó.

Mi sem bizonyítja jobban, mint Kelényi-Kovács Zsuzsanna, azaz Tante Susi igaz története.

Zsuzsanna az osztrák határ közelében cseperedett. Kisiskolásként, később egyetemre is Ausztriába járt.

A szíve egyetem után hazahúzta, és boldogan segített szüleinek a családi vállalkozásban. A szülők egy tündéri kis cukrászdát üzemeltettek Fertőszentmiklóson, karácsonykor minőségi teasüteményt is sütöttek, melyet Magyarországon és Ausztriában árultak.

Zsuzsa nekibátorodott, és 2008-ban egy üzletember rábeszélésére gyönyörű, modern üzemet épített, fiatal hölgy létére maga tervezte, rendezte be az egészet. Minden gépet, eszközt maga is szerelt, minden technológiát, receptet maga állított be.

A sors azonban úgy akarta, hogy az üzletember csúnyán cserben hagyta a kezdeti nehézségek után, és hősnőnk ott állt egy makulátlan üzemmel, szuper cukrászcsapattal, munkája pedig alig volt. Aki sok rendelést ígért neki, eltűnt, mint a kámfor.

Egy jó meséhez elengedhetetlen a nem várt fordulat, és természetesen egy herceg.

2009-ben Zsuzsát meglátogatta egy fiatalember, aki maga is egy kiváló cukrász-dinasztia sarja volt, Szamos Mátyás negyedik unokája, Kelényi Kolos.

A fiatalember a Szamos Marcipán egyik vezetőjeként partnereket keresett prémium sütemények gyártásához, és akkoriban ezt kevesen művelték az országban, főleg olyan modern és profi üzemmel, mint Zsuzsáé.

Hamar egymás kezébe csaptak, és megindult a közös munka a Szamos Marcipánnal. Nem volt nehéz a kezdet, hisz Zsuzsa ugyanúgy a legkiválóbb anyagokból dolgozott, mint a Szamos: üzemében vajjal, dióval, mandulával, belga csokoládéval és házi lekvárral készültek a finom linzerek, csókok, pathé kiflik.

Amikor a második szezonban is egymás kezébe csaptak, Kolosnak igen nehezére esett elengedni Zsuzsa kezét.

Sokáig nézte a szőke, kék szemű kislányt, akinél két fejjel magasabb volt, de akire így is fel kellett nézni.

Sokáig nézte, ahogy Zsuzsa finomítja a recepteket, kiváló vezetőként húzza magával a csapatát, vagy épp új ízekkel, új ötletekkel rukkol elő.

Aztán egyszer összeszedte magát, és egy munkaebéden megpróbált valamit dadogni az érzelmeiről, de Zsuzsa gyorsan megnyugtatta: ő már ellenőrizte, hogy a horoszkópjaik stimmelnek-e. És láss csodát, stimmeltek.

Lett nagy öröm, meg persze lagzi, egy szempillantás alatt két gyermek, és a család azóta is építi, szépíti a “sütigyárat” Fertőszentmiklóson.

Tante Susi azóta is maga csinál mindent, de hercege is a közösbe adja a maga hozományát, tudományát.

A mesének nincs vége, így készülnek ma Magyarország legfinomabb vajas linzerei, süteményei a magyarok és szomszédaink legnagyobb örömére.